huhh!!entry kali ni atas arahan mak..hehe yola,,anak dia baru lepas dikerjakan masak sepenuh masa kat uma..[mcm ni la jdinye bila dah abes skola..wuwuwu...] Hah!oke la,,pendek citer,terus flo on the go kaey..
Baiklah cik-encik dan puan-tuan..[eheh!!]camni Cik Yaya nak citer..meh,,dekat lagi!!Let`s start..
mula-mula bace bismillah,,sediakan mata untuk melihat dan pen/sel & kertas untuk menconteng..
Resepi ni dah diubahsuai dengan teknik sendiri,,bukan ciplakk kaey~
Resepi ni dah diubahsuai dengan teknik sendiri,,bukan ciplakk kaey~
Memula kenal dulu rupe dia,,then Imagine =)
Tinggal 2 potong..cepat takot abess!!! |
Bahan-bahan :
Roti kosong [slaloo saya buat hampir 1 buku roti panjang ]
Telur 2 biji [ biar x keras bila masuk mulut ]
Gula [secukup rasa..]
Susu Cair [ 1 Tin ]
Air [Letak sampai roti sume hampir tenggelam ]
Camane nak buat ??
- Gaulkan sume bahan di atas [ kecuali roti ]dalam bekas lain..
- Koyakkan roti [ dengan penuh kasih sayang ] dalam loyang..
- Dah buat 2 perkara kat atas?? Naaa..tuang gaulan tadi ke atas roti..
Teknik Masakan : Mengukus
Alat Masakan :
Wajib ada pengukus...hehe
Berapa lama kene kukus??
30 minit cukup..
Pesanan Tambahan :
Kalau nak blend roti tu dengan gaulan pon bole..tp saya lebih minat dikoyak..[agak kejamss bunyinye..]
Pastu gambar di atas hiasan semata-mata..tapi jangan riso,,rasa dia sangat SEDAPP!!!hoho
oke.la..itu saje titipan dr Chef Yaya..[ecehh..sory Chef lainn!!!]
Chef Yaya |
f.u.l.l.s.t.o.p
d.o.t
4 comments:
simple nye cara2 nk buat....
simple tapi sodap!!hehe x rugi mencuba..;)
fuaaa.
byk kali telan air liur. mengancam!
thanks berkongsi :)
nak sikit..
nak sikit..
Post a Comment