Monday, January 24, 2011

The Best Song Ever . .

 oke.ari-ari aku dengar lagu..korang pon dengar lagu gak kan?? Masing-masing ada pandangan tersendiri ngan lagu yang korang dengar...oke.bila dipikir,,direnung,,,ada la beberapa lagu yang best bagi aku..tapi kalau tak best bagi korang...layann je la eh...Calon-calonnya adalah...[Anugerah Skrin punya skrip!!]

1. Maher Zain - InsyaAllah...
  • oke.aku pilih lagu ni sebab utama adalah ada unsur ketuhanan..dapat motivated diri dari baik kepada lebih baik dan lebih baik kepada yang terbaik...sound dia pon x ganas macam pop rock!x caye dengarlah...tp lagu ni familiar...korang mesti dah over-dengar dari aku...oke.next!!

2. Tomok - Bagikan Bidadari...
  • lagu ni memang best!!First tym aku dengar rasa diri ni dihargai sangat2..bait lagu dia pon oke. Bagi komposer lagu neyh,,tahniah buat you all!!!Hasil kerja korang sangat baikk!!!

3. Ana Raffali ft Suhaimi Mior Hassan - Kalau Berpacaran
  • Lagu ni bagi aku...hmmm bila dengar aku menyampah..tapi aku tertarik ngan bait lagu dia..banyak membimbing kita tym bercinta..and lagu ni guide kita untuk sentiasa menjaga batas yang patot dijaga between girl and boy..dengarlah kaey!!abes cerita...

4. Bruno Mars - Just The Way You Are...
  • Muzik best! Lirik Best! Apa lagi???Layann~

5. Edcoustic - Muhasabah Cinta
  • Bagi korang yang baru nak try dengar lagu ni,,korang hayati lirik dia..memang syahdu...sangat menyuburkan jiwa dan menyegarkan rohani...hoho..aku dengar dulu sehari lebih 10x aku dengar!!Boleh hafal!!haha[bukan subjek sejarah boleh ar..]ape pon,,dengar la..


6. Jung Yong Hwa - Because I`m A Fool
  • Lagu ni pendek..tapi enjoy...lagu ni ada diselitkan dalam He Is Beautiful punya drama...sendiri mau layan la yer...

7. Devotees - Luahan Rindu
  • Ahhh...rindu kawan lama..rindu nak duduk kat bangku sekolah balik..hoho Buat korang [kawan2 aku] Tengks for being my friends..even korang suka or tasuke ngan aku..korang tetap kawan aku... a.e.i.o.u pulak,,,rindu korang sangat-sangat!!!


8. Mirwana - Permataku
  • Lagu ni aku tak nak komen banyak..tapi bila dengar rasa tenang..ulin  lagu ni best! Tengks!!!

9. Bennami - Ama Zilna
  • Lagu arab pulak...hmmm tak nak komen banyak,,coz aku tak tau maksud lagu ni..jangan tanya aku ape-ape eh..tapi mesejnya baik!Aku pasti itu!!hehe

10. One Republic - Secrets
  • Secrets a.k.a Rahsia...rahsianya korang layann dulu la..haha
*Kebanyakan lagu kat list atas neyh lagu yang agak lama aku dengar..banyak lagu nasyid en??Nta..bagi aku lagu nasyid lagi mendamaikan..and bila nak sumthing yang lebih fresh aku layan BI la pulak..oke la,,itu saje...selamat melayann..*









    f.u.l.l.s.t.o.p 
    d.o.t

    suka bebel sana-sini supaya hepi !!!

    3 comments:

    si pendek dan moody said...

    wahh yaya dah buat chart sendiri lah! heheh

    Azwan Aziz said...

    lagu bagaikan bidadari tu best...hehe

    Kiewsha - yaya said...

    si pendek dan moody : tengah boring2+ kering ngan idea aku buat la top chart...hari2 dengar,,kali ni tulis pulak..hehe


    Azwan Aziz : Betol3!!hehe memang layann abess...huhu