Sunday, October 9, 2011

Tahun Baru !!!

Okeh! Berjaya pun! oops! errr,hai..lama betul menyepi.  Malas yang amt teramat sangat tersangat kot nak menaip ditambah dengan busy++++..eceh,,hmmm macam-macam cerita nak story ni sebenarnya..
detik-detik tunggu panggilan IPT,,detik-detik kat IPT...macam mana lalui hari-hari yang agak susah untuk yaya yang first time duduk hostel...berpisah ngan famil..uisht! sayahdu...syahdu..tapi sekarang tak lagi.. <kadang2 tu ade le jugak...>hehe hmmm dapat ramai kawan, teman pahit manis dikongsi bersama gitu! tapi apepun mak yang terbaik! cayalah! Love u MAK... hmmm oke, cerita cerita cerita...

saat-saat dapat offer
at first tengok, agak kecewa..sebab banyak harapan and impian tak tercapai..course pulak takde dalam target nak dapat..tengok course macam takde future,tapi hello! It's ok what..ramai je berjaya..negative thinking,letak tepi. Hmmmm ok,teruskan je la..preparation two weeks macam tak cukup, padahal orang lain 2 days is enough. Mak yaya orangnya teliti..kiranya datang sana, package,lengkap semua...huhu


saat-saat 1st time jejak kaki kat bumi uitm,Lendu
datang-datang blurr je..bertolak sangat awal,malam kejadian dah bertolak and bermalam kat sane. Kolej Tun Fatimah kot kalau tak silap. Not bad..mula-mula tengok rupa dia agak menakutkan, ala-ala bangunan lama <hakikatnya tak pon,orang 1st time datang,macam2 persepsi> Hmmmm boleh la...during the day, daftar...ehem,settle,uruskan sendiri..independent la yaya oii, dah jejak uni pon nak mak abah lagi? ehehehe... pastu pegi kolej,tengok nama bilik, DANG WANGI 1313. ok, jom carik! haaa dah sampai,,,ape yang buat yaya hepi, kolej yaya dekat dengan BSN n ko-op. yay! haha senang,tak payah bertapak jauh-jauh sangat nak pegi 'cucuk' nanti...ngeee~ <yaya bukan orang yang boros ea..> then bawak sume barang..carik bilik.. tak tau la pulak tiap-tiap kolej ada dua wing. yaya ni wing 1, tapi tak tau lagi time tu,pegi la teroka wing 2..sampai tingkat 3 daki tak jumpa! haishhh kat mane pulak bilik aku..tanya orang..alahai..wing 1 rupanya..
'kak,tingkat berapa?' 'tingkat 3 dik' mangai...3 lagi??? penatnya....hujung skali pulak..jalan lagi..huh! sampai! 1st person!ok,cop katil bawah!hehe ada laman sendiri..angin pon best! huwee~ hmmm dah kemas-kemas, tibalah masa mak ngan abah n family yaya sume balik..sendu,syahdu,hiba,pilu! yaya berpisah dengan family especially mak! sedih sangat! mak pesan, 'ingat datang sini nak study,study hard tau'...'angguk' tunggu sampai hilang bayang mak pegi. Naik ke kolej...duduk sorang-sorang,time ni taknak pikir pasal orang sebelah,atas,bawah..layan air mata dulu..sobsob..dah ok, sesi kenal-kenal..3 selangor+1 melaka..hehe ok la tu,roomate yaya ni gila-gila sumenye..macam dah lama kenal je..pegi MDS <Minggu Destini Siswa>..huh! penat! macam-macam kisah! semuanya tinggal kenangan coz part 1 dah pun berlalu..sekarang dah part 2..akan datang..hehhe hmmm next story sambung nanti la..yaya nak pegi dulu,ada hal..daaaa~


part of my 'kenangan'

f.u.l.l.s.t.o.p
 d.o.t

suka bebel sana-sini supaya hepi !!!